zondag 11 november 2012

Staatsveiligheid: 'Salafisme is gevaarlijker dan terroristische aanval'

Op zaterdag 11/11/12 pakten de kranten uit met de ronkende titel: "Staatsveiligheid: 'Salafisme is gevaarlijker dan terroristische aanval' ".

België heeft op lange termijn meer te vrezen van het salafisme dan van een terroristische aanval. Dat heeft Alain Winants, het hoofd van de Staatsveiligheid, zaterdag verklaard in La Libre Belgique.
Wij vinden het een positieve evolutie dat het hoofd van onze staatsveiligheid  de dreiging voor ons land bij een ideologie legt die hij het salafisme noemt en die onze maatschappij ongemerkt in twee aan het splitsen is.

Maar daarnaast bestaat er volgens het hoofd van de Staatsveiligheid ook het gevaar van een latente radicalisering. Het gaat om mensen die onder invloed van sommige ideeën 'zoals het salafisme', een 'strenge interpretatie van de islam', ertoe worden aangezet om 'de westerse waarden te verwerpen', klinkt het.
Hier heeft Dhr. Winants het bij het verkeerde einde. Het salafisme volgt geen "strenge interpretatie van de Islam", het volgt een mainstream interpretatie zoals die te vinden is in de wetboeken van de Islam, de shariah, die vrij online te koop zijn. Een leidinggevend handboek van de Shafii school met een certificaat van de Al-Azhar universiteit in Cairo is Reliance of the Traveller.

President Obama was in Al-Azhar en zei het volgende over de universiteit:
Thank you very much. Good afternoon. I am honored to be in the timeless city of Cairo, and to be hosted by two remarkable institutions. For over a thousand years, Al-Azhar has stood as a beacon of Islamic learning; and for over a century, Cairo University has been a source of Egypt's advancement. And together, you represent the harmony between tradition and progress.
Het verschil tussen de Salafisten en de gematigde moslims ligt enkel in de mate dat zij zich inzetten om de Islam toe te passen. De Salafisten willen alles toepassen en de gematigde moslims kennen de extreme aspecten van de Islam niet of ontkennen die en passen die zeker niet toe. En aangezien de Islam op een aantal wezenlijke punten in strijd is met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens worden Salafisten als extremisten beschouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten