zondag 11 november 2012

Deel 1: T. is maatschappelijk werker bij een Vlaams OCMW en schreef ons het volgende

Ten eerste, ik geloof niet dat jullie een goede kennis van de Islam hebben. Jullie beweren bekeerd te zijn geweest tot de Islam en daarna terug uitgetreden wat zeer onwaarschijnlijk lijkt. Iemand die zich vandaag tot de Islam bekeerd, moet sowieso heel sterk overtuigd zijn gezien de negatieve campagnevoering in gans de wereld en in het westen in het bijzonder!!! Om welke redenen zijn jullie dan moslim geworden in de eerste plaats? Alle redenen die jullie nu opgeven voor verwerping van de Islam wisten jullie evengoed voor uw bekering. Dus mijn vraag is welke argumenten hebben jullie om de Islam te bekritiseren, let wel ik wil argumenten die jullie onmogelijk konden weten voor uw bekering!!!
En daarna zullen we verder praten.
T.
Wij antwoordden het volgende:
Beste T.,
Dank voor jouw interesse in onze Beweging van ex-moslims. Ik ben zo vrij even commentaar te geven op jouw opmerkingen:
1. Ten eerste, ik geloof niet dat jullie een goede kennis van de Islam hebben.
Onze website bevat ongeveer 100 pagina's over de Islam. Op welke basis beweer jij dat wij GEEN goede kennis hebben van de Islam. Ken jij de Islam? Anders kan jij niet oordelen over onze kennis. Indien jij kennis hebt over de Islam, dan is het een koud kunstje om te bewijzen dat wij niets van de Islam begrepen hebben. Ja toch?
2. Jullie beweren bekeerd te zijn geweest tot de Islam en daarna terug uitgetreden wat zeer onwaarschijnlijk lijkt. Iemand die zich vandaag tot de Islam bekeerd, moet sowieso heel sterk overtuigd zijn gezien de negatieve campagnevoering in gans de wereld en in het westen in het bijzonder!!!
Om te beginnen ben ikzelf al 25 jaar geleden tot de Islam bekeerd. Toen kwam de Islam nog niet, zoals nu, elke dag in een negatief daglicht in de pers. Ook vandaag geloven alle moslims maar ook de meerderheid van de niet-moslims nog altijd niet dat de extremisten, de salafisten, de moslim-terroristen, ... dichter bij de echte leerstellingen van de Islam staan dan de zogenaamd gematigde moslims. Men wil het niet geloven. Cognitieve dissonantie heet dit. De reden waarom men dit niet wil geloven is omdat de meeste mensen moslims kennen die heel lief zijn en zonder problemen in de maatschappij meedraaien.
3. Om welke redenen zijn jullie dan moslim geworden in de eerste plaats? Alle redenen die jullie nu opgeven voor verwerping van de Islam wisten jullie evengoed voor uw bekering.
Mensen worden moslim op basis van desinformatie, al dan niet bewust. Over geen enkele godsdienst wordt zoveel gelogen als over de Islam. Ik heb mij bekeerd voor mijn vrouw die moslima is. Zij heeft mij mooie verhaaltjes verteld en mij zo overtuigd. Misschien moet ik mij schamen, maar ik heb mij bekeerd zonder kennis van de Islam. Ik geef een voorbeeld. Jij weet dat een afvallige dient gedood te worden. Dit zeggen alle grote islamitische universiteiten wereldwijd. Dan moet jij maar eens afkomen en zeggen dat dit niet klopt. Welnu, denk je dat mijn vrouw zal vragen dat ik moslim word als antwoord op mijn vraag om met haar te trouwen en dat zij er droogjes aan toe zal voegen dat in haar land op afvalligheid de doodstraf staat? Heel grappig. Welnu mijn vrouw weet/wist niet dat op afvalligheid de doodstraf staat en als zij het weet/wist zal ze hard haar best doen om dit uit haar geweten te verdrijven. Denk je dat Latifa zal proberen Marie te overtuigen moslima te worden en er dan aan toevoegen dat ze er rekening mee moet houden dat haar man na haar nog 3 vrouwen erbij neemt.
Conclusie: de Islam wordt verkocht op basis van onwetendheid en leugens, zelfs door de Universiteit van Gent. Zie ook onze commentaren op de teksten van Linda Bogaert (gewoon googlen Linda Bogaert Exmoslim jihad).
4. Dus mijn vraag is welke argumenten hebben jullie om de Islam te bekritiseren, let wel ik wil argumenten die jullie onmogelijk konden weten voor uw bekering!!!
Deze vraag heb ik dus al beantwoord denk ik. De mensen die zich bekeren tot de Islam weten even weinig als de doorsnee moslim en doen dit omdat zij willen overtuigd worden, niet op basis van duidelijke argumenten. Jij blijft trouwens ook moslim ook al weet je dat de Islam op vele vlakken in strijd is met de Mensenrechten, dat vrouwen minder rechten hebben dan mannen, dat moslims meer rechten hebben dan niet-moslims, dat er Jihad moet gevoerd worden tegen niet-moslims, dat kritiek op de Islam de doodstraf verdient, dat afvalligen, overspeligen en homoseksuelen dienen gedood te worden, ...
Je kan ook onze tekst over Islam en mensenrechten lezen voor bijkomende info.
Groeten
Jan
En kregen daarop volgende reactie van T:
Beste Jan,
Ik begin in de naam van Allah de meest genadevolle, Hij is inderdaad de meest genadevolle.
Allereerst wil ik u bedanken voor u oprechte en snelle reactie. Goed, ik ben blij dat u zelf aangeeft dat u zonder kennis van de islam bekeerd was. U heeft gelijk als u zegt dat de Islam op veel vlakken strijdig is met de westerse maatschappij. Want het sociaal doen en laten van westerse mensen is NIET in overeenstemming met Gods wil/wet. Ik vind dat de moslim (alsook de joden en christenen)  dit eerlijk moet aanvaarden zonder beroep te doen op smoesjes en allerlei omwegen.
Als u een gelovige jood of een christen was dan kon ik gemakkelijker van gedachte uitwisselen met u daar de bron en de basisregels van deze godsdiensten dezelfde zijn namelijk de enige almachtige schepper die de hemelen en de aarde uit het niets geschapên heeft. Wij vragen genade en vergiffenis van onze almachtige schepper en zijn hulp bij het verkondigen van zijn geloof.
Een persoon die oprecht op zoek is naar zingeving en tracht zijn schepper te vinden zal zeker geleid worden door God. Dit is een garantie die door God wordt gegeven in zijn laatste openbaring nl de edele Koran. God wil dat zijn dienaar uit zichzelf tot geloof komt zonder enige dwang. Voor een gelovige moslim is de wil van God het allerbelangrijkste en daarom dient dit steeds op de eerste plaats te staan. De moslim denkt of beter gezegd zou als volgt moeten denken. Mijn mening is wat God heeft beslist dus indien er een duidelijke wet is wat zonder twijfel van God of van zijn laatste booschapper Mohammed, vrede zij met hem afkomstig is dan vergeet hij zij  eigen mening en past zich zonder probleem aan de goddelijke wet.
Een ongelovige daarentegen heeft een totaal andere manier van denken. Zijn mening wordt gevormd door verschillende factoren zoals persoonlijkheid, familie maatschappij enz..waar maatschappelijke (godsdienstige) regels weliswaar vaak aan de basis liggen uiteraard bv. uw naam Jan = van Johannes de doper. Betekenis en herkomst van Jan = Jan is een Engelse jongensnaam.De betekenis van de naam is `God is verzoenend http://babybytes.nl/namen/jongens/Jan. Dus het is niet abnormaal dat er tegenstrijdigheden zijn tussen deze typen van mensen.
Wij begrijpen elkaar niet. Wat voor mij heel normaal is kan voor u heel abnormaal zijn. De vraag is hoe wij daarmee moeten omgaan. In het algemeen kunnen we aannemen dat de overheersende cultuur altijd tracht om zijn tegenpolen uit te bannen. De moderne mens wil bv geen vrouw in hijab zien, voor hem is een vrouw pas vrij als zij echt vrouw kan zijn binnen en buiten het gezin. De islam daarentegen ziet de functie van de vrouw meer binnen het gezin en verbiedt onzedelijke kledij. En wat wij verstaan onder onzedelijk is wat door God en zijn boodschapper wordt omschreven. Nu hoe kan men deze twee stromingen samenbrengen? Dat gaat niet. In die zin ben ik ervan overtuigd dat het enorm moeilijk of zelfs onmogelijk is voor een moslim om origineel te blijven in een westerse maatschappij. Hij zal steeds worstelen met zijn eigen dna-structuur bij wijze van spreken en de buitenwereld. Maar God is genadevol, hij legt ons geen regels op die wij niet kunnen naleven. Wij westerse moslims hebben de taak om de islam na te leven voor zover het mogelijk is. God zal onze inspanningen in acht nemen insjaAllah.
U kan uiteraard vele andere voorbeelden aanhalen die het verschil tussen het westen en de Islam duidelijk weergeven. Daar is niets mis mee. U bent zo en ik ben zo daar kunnen wij weining aan doen. De voorbeeden die u geeft, hebben enkel een betekenis in een Islamitische staat. En de islamrechter beslist volgens de godsdienstige regels. U weet waarschijnlijk ook wel dat er zeer zware straffen zijn in de Islam. Geen moslim mag en kan dit ontkennen. Maar u moet ook weten dat de bewijsvoering uiterst moeilijk is in een islamitische staat. Binnen die context is het bijna onmogelijk om overspel te plegen in het openbaar want u weet dat er 4 getuigen moeten zijn die de daad met alle details moeten kunnen vertellen bij de minste twijfel vervalt de straf. Hetzelfde geldt voor andere afwijkende daden. Welke straf voor welk misdrijf is een eeuwige discussie. Ik vind bv. dat Doutroux de doodstraf moest krijgen dat is mijn mening. Een andere persoon kan pleiten voor zijn vrijlating wegens goed gedrag of zo wie heeft nu gelijk? In Amerika werden elk jaar honderden mensen op elektrische stoel gezet en toch waren de amerikanan even fier op hun nationaliteit. Wat ik hiermee wil zeggen is dat recht altijd subjectief is. Voor mij is het islamitisch rechtsysteem het beste voor u niet.
In het hiernamaals zal God het laatste woord geven...Het paradijs is voor de gelovigen (moslims) alleen. En als u ook gelooft zoals de boodschappers van God zal u ook gered worden in het hiernamaals.
Groeten
T.
Wij reageerden als volgt, en de antwoorden die T. hierop gaf staan in het rood:
Beste T.,
1. In mijn vorige email had ik aangehaald dat mensen overhaald worden om moslim te worden op basis van desinformatie en zelfs flagrante leugens. Uit jouw antwoord haal ik volgende misleidende/foute informatie:
a.     "Allah is de meest genadevolle"
Het feit dat elke soera met bismillah arrahman arrahim begint ondersteunt dit. Maar verder is er in de Koran weinig te vinden over de genadevolle Allah. Integendeel, Allah wordt in de Koran afgebeeld als een heel cynische en jaloerse God. Waarom cynisch? Welnu, Allah heeft de macht over alle dingen, ook over hoe en wat we denken. Allah heeft dan besloten dat bepaalde mensen geloven en andere niet. In de Koran wordt zelfs gezegd dat Allah, juist zoals de Satan mensen doet dwalen. Op onze website hebben wij de relevante verzen opgelijst: http://exmoslim.org/allah.html
Er zijn talloze andere verzen waar God het over vergeving en aanmoedinging van het goede heeft, als islamkenner moet u dit ongetwijfeld weten. God heeft macht over alle dingen. Hij beslist wat hij wil en niemand of niets kan daaraan onstnappen. Hij heeft ons (en alles) geschapen en de juiste weg getoond. Niets is toevallig ontstaan. En wij hebben de keuze om na te denken over de schepping en tot geloof te komen of niet. God is zo genadevol dat hij meer dan 124.000 boodschappers gestuurd heeft naar de mensen om hun te leiden op de juiste weg. Deze boodschappers zijn met duidelijke mirakels gekomen met een doel nl. Geloof en doe goede dingen, verricht het gebed, geef aalmoezen aan de armen, gehoorzaam uw ouders...God geeft leiding aan degenen die willen geleid worden. En inderdaad, degenen die blijven kiezen voor ongeloof worden na verloop van tijd door God nog meer in ongeloof geduwd. Ze krijgen te maken met allerlei dingen zodat ze niet meer kunnen nadenken over God en dit omdat zij zelf gekozen hebben voor dit leven en nooit willen denken aan het hiernamaals. Deze mensen zijn niets dan brandstof voor het vuur, moge God ons beschermen voor zulk een einde. Maar God wil ons in het paradijs zien en daarom heeft hij keer op keer profeten gezonden met boeken en mirakels zoals het geval was bij Moses, Jezus en andere profeten van God, vrede zij met hen. Dus wat u zegt klopt gedeeltelijk. Allah de almachtige is zacht voor de gelovigen maar heel hard voor de ongelovigen die voor alle duidelijkheid zelf kiezen voor ongeloof anders had het geen zin om daaraan beloning en straf te koppelen. Want zij zijn ondankbaar voor al de gunsten die God hen heeft gegeven. Wij en geheel de schepping, zijn met al onze cellen afhankelijk van God. Als hij ons 1 seconde niet in leven zou houden dan zouden wij plots verdwijnen! Ik vraag u vriendelijk om mij de verzen te geven waar God zegt dat hij "zoals de Satan mensen doet dwalen" Het is waar dat God mensen doet dwalen die dat verdienen maar de vergelijking "zoals satan" staat voor zover ik weet nergens in de Koran dus zou ik graag willen weten waar het staat. De werkwijze van God is met niets te vergelijken en zeker niet met handelingen van Satan.
De volgende stap is dat Allah de mensen die hij heeft doen dwalen voor eeuwig in de hel laat branden. Maar voor de cynische Allah is dit niet genoeg. In Soera 9, soerat attawbah is alle genade weg, het begint dan ook niet met Bismillah arrahman arrahim. Er wordt opdracht gegeven om de polytheisten die zich niet tot de Islam willen bekeren op te jagen en te doden (9.5) en de Joden en de Christenen te bestrijden tot zij zich ofwel bekeren of aan het islamitisch gezag onderwerpen en de Jizya betalen (9.29). Geleerden aan islamitische universiteiten zeggen in 2012 nog altijd dat verzen 9.5 en 9.29 zo moeten verstaan worden en dat dit nog altijd geldig is. Conclusie, de niet-moslims mogen ook op aarde niet gerust gelaten worden. De geleerden hebben alle informatie in verband hiermee uit Koran en Hadith in de Jihad doctrine verzameld. De jihad als eeuwigdurende oorlog tot iedereen aan het islamitische gezag onderworpen is, of zoals de Koran zegt 2.193 en 8.39 "bestrijd hen tot de religie alleen voor Allah is". Zie onze pagina http://exmoslim.org/jihad%20volgens%20de%20shafii%20school.html met een weergave van hetgeen de shafii school over Jihad vertelt.
Juist. De islam is niet gezonden naar de mensheid om passief toe te kijken naar onrechtvaardigheid gepleegd door slechte mensen. God vraagt de moslims om in te grijpen om het goede op te leggen en het slechte te verbieden. Maar belangrijk hierbij is dat godsdienstvrijheid gegarandeerd wordt. Niemand mag gedwongen worden om moslim te worden. Over het algemeen hebben de moslimstaten dit ook toegepast. Kijk naar de landen die eeuwenlang geregereerd werden door moslims, Joden die toen Jood waren zij nog steeds Jood en hetzelfde geldt voor andere godsdiensten. Vaak hebben verschillende geloofsgroepen beroep gedaan op moslimleiders om bescherming te vragen. Kijk maar naar Israel. Onder moslimbewind hebben Joden, christenen en moslims eeuwenlang in vrede samengeleefd. In een islamitische staat leeft iedereen in vrede. Belangrijk is dat men zich houdt aan algemene regels voor de rest kan een christen doen wat hij wil. Hij kan zelfs alcohol kopen, varken eten enz.
De eerste moslims hebben veel leed gekend. Ze werden gefolterd, gedood, verbannen enz. En jarenlang hebben ze geduldig afgewacht. Intussen ging onze profeet, vrede zij met hem verder met het verkondigen van de waarheid. Dan kregen de moslims de opdracht om te vluchten naar Madina. Daar nam het aantal gelovigen massaal toe en dit alles zonder enige dwang. Je moet de dingen in zijn context bekijken, een onschuldige wordt nooit gestraft!! Het waren de polytheisten die zich voortdurend agressief opstelden tegenover de moslims. De heersende cultuur probeert altijd om andersgezinden uit te bannen heb ik in mijn vorige mail gezegd. De groep waarover u het heeft, heeft het verdrag gebroken, dat was de aanleiding voor de dreiging. Zie het 4 de vers en vers 6 van dezelfde soera, maar natuurlijk wil u dit niet zien. De Jizya is inderdaad een belasting die door dhimmi's gegeven wordt. Zij krijgen daartegenover vrijheid en bescherming daar is volgens mij niets mis mee. De Jihad is inderdaad een eeuwigdurende oorlog tussen goed en kwaad. Je mag het niet verwarren met volkerenmoord ed, God is rechtvaardig en houdt van rechtvaardigheid!
Beste T., waar is de genade? De genade geldt alleen voor goede moslims blijkbaar. Wat zou je antwoorden als ik zeg dat ik heel genadevol ben. Dat iedereen bij mij mag komen om hulp, begrip en ondersteuning. Maar dat ik een kogel door het hoofd van mijn vijanden jaag. Ze hebben het verdiend! Echte genade is tegenover degenen die je niet volgen en waarvoor je begrip toont in de hoop dat zij ooit zullen bijdraaien!
Beste Jan, ik wil u wel geloven. Fijn dat er behulpzame mensen zijn. Maar zoalng u uw schepper niet aanvaardt, zal u niet gered worden in het hiernamaals. Nooit heeft God een onschuldige gestraft. En ongeloof is een overtreding die enkel door God kan gestraft worden. Ongeloof is de grootste zonde voor God! Hier heb ik het niet over de moslims, iemand die zegt dat hij moslim is, moet zich houden aan islam.
Je mag uw vijand niet zoamaar doden, dat is een handeling die door de islamitische rechtbank uitgevoerd wordt op basis van bewijsvoering. Als ze het verdiend hebben dan wordt de straf uitgevoerd. Christen zijn in een islamstaat is niet strafbaar hoor als je dit bedoeld ten minste.
Genade geldt niet alleen voor goede moslims. God is zo genadevol dat hij ons alles geeft en dit terwijl wij zijn weg niet volgen. Dat is pas echte genade zoals u het zegt.
b. "de bron en basisregels van het Christendom en het Jodendom zijn gelijk aan die van de Islam"
Voor mij was dit een sterk argument om mij door de vrouw die later mijn echtgenote zou worden te laten overtuigen. Echter niets is minder waar. Terwijl Jezus opriep om te bidden voor degenen die je vervolgen, je andere wang aan te bieden, om vergiffenis te vragen voor je vijanden, terwijl Jezus zei dat wie het zwaard hanteert door het zwaard zal omkomen, deed Mohammed iets heel anders met zijn vijanden.
Ik denk dat je de dingen door mekaar haalt. Alle profeten van God zijn vredelievend en genadevol. Ze willen steeds het beste voor iedereen. Maar speciale omstandigheden vragen om aangepaste methoden. Jezus zal bij zijn wederkomst vechten voor de islam. Hij zal laten zien wat Jihad echt betekent. Profeten hebben de beste kwaliteiten. Ze zijn zacht waar nodig en ook hard waar nodig. Maar ze gaan nooit te ver omdat God hen direct leidt. Toen onze profeet, vrede zij met hem tot het volk van Taif ging werd hij gestenigd, iedereen spotte met hem. De engel Gabriel kwam tot hem en zei dat de toekomst van dit volk bij hem lag, onze profeet kon besluiten of zij gestraft zouden worden of niet maar hij heeft niet gekozen voor bestraffing zo zijn er talloze voorbeelden die verhaald worden door hadithgeleerden. En Jezus was soms ook enorm hard. Een voorbeeld uit het nieuwe testament:
Matteus 10/34: "Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. 35 Want ik kom een wig drijven tussen een man en zijn vader, tussen een dochter en haar moeder en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder; 36 de vijanden van de mensen zijn hun eigen huisgenoten! 37 Wie meer van zijn vader of moeder houdt dan van mij, is mij niet waard, en wie meer houdt van zijn zoon of dochter dan van mij, is mij niet waard."
Ik had het eigenlijk meer over de basisprincipes, zoals geloof in God en gods wet, in de engelen van God, in heilige boeken, in de heropstanding enz. In die zin is het gemakkelijker om met een christen hierover te spreken, Natuurlijk zijn er ook fundamentele verschillen.
In zijn periode in Mekka vervloekte en beschimpte hij de mensen die een fout geloof aanhingen en beloofde hij hen een bloedbad (zie laatste voorbeeld op onze webpagina http://exmoslim.org/verbaal%20geweld%20en%20bedreigingen.html ).
Het is volgens mij zeer logisch dat een boodschapper van God vecht tegen ongeloof en afgoderrij. Dat is waarom hij gezonden is naar de mensheid. Niet om respect te tonen voor meer goden of zo. Als mensen een juiste geloof hadden en juist handelden dan werden er geen boodschappers gestuurd. Ik de mekaanse periode was hij eigenlijk meer slachtoffer dan dader. Bij de verovering van Mekka heeft hij veel mensen vergeven.
In zijn periode in Medina begon Mohammed met een nooit ophoudende oorlog tegen iedereen die hem niet als profeet erkende maar ook moslims die hij niet vertrouwde (met het in brand laten steken van een moskee als dieptepunt http://exmoslim.org/de%20oppositie%20moskee.html ). Hij liet de Joden van Medina deporteren (de Bani Qaynuqa en de Bani Nadir) of uitroeien (Bani Qurayza) en liet zijn critici doden. Terwijl Jezus steniging voor overspeligen afgeschaft heeft, voerde Mohammed het weer in ook voor Joden die het ook al afgeschaft hadden.
Integendeel, onze profeet, vrede zij met hem, had een verdrag getekend met de lokale leiders om samen te werken. Mensen werden nooit gedwongen om hem als profeet te erkennen. Toen de moslims naar haj wilden gaan onder leiding van onze profeet werden ze tegengehouden door mekaanse polyteisten, er werd een verdrag ondertekend waarin duidelijk afspraken werden gemaakt voor vrede. De moslim die het verdrag schreef begon met "de boodschapper van Allah" maar de mekkanen weigerden dit te aanvaarden zij zeiden, dat ze hem niet als boodschapper van God aanvaarden anders zouden ze hem toch volgen. Onze profeet ging hiermee akkoord en liet zijn naam veranderen in Mohammed zoon van Abullah. Het is belangrijk dat je de dingen in zijn context bekijkt. We hebben het hier over de laatste boodschapper van God. Hij moest er alles aan doen om het geloof te versterken. Anders kon de Islam nooit groeien.
En dan kom jij zeggen dat de basisregels gelijk zijn. Inderdaad dat probeerde Mohammed de mensen te doen geloven maar het wordt door de feiten tegengesproken.
Is al beantwoord geloof ik.
c. "God wil dat zijn dienaar uit zichzelf tot geloof komt zonder enige dwang"
Dit is heel mooi en wordt ook eindeloos herhaald maar het probleem is dat Mohammed dit blijkbaar anders begrepen heeft.
- hij gaf opdracht afvalligen te doden: man badala dinahu faqtaluhu
- hij zei dat hij op opdracht gekregen had om tegen de mensen te vechten tot zij zeggen la illaha illa allah
Inderdaad, voor bekering van islam staat de doodstraf. Bekeren tot de islam is daarentegen niet verplicht en wordt nooit opgelegd. In een islamstaat is het daarom heel belagrijk dat men goed weet wat men zegt. Het is een grote verantwoordelijkheid om moslim te zijn. Islam is geen spelletje? Je kan niet vandaag moslim zijn God aanvaarden en morgen weer iets anders. Blijf dan zo in plaats van moslim te worden zonder "goed geïnformeerd" te zijn geweest. Bij het maken van belangrijke keuzes moet je heel goed onderzoeken. Dit alles geldt niet voor het westen omdat hier geen islamheerschappij is.
Conclusie: jouw profeet heeft er van juiste bedoeling van de Koran niets begrepen.
Onze profeet, vrede zij met hem, heeft zelf getoond hoe wij de koran moeten begrijpen. De koran is aan hem geopenbaard in 23 jaar. Zijn intentie was dan ook niets dan naleven van gods wet en mensen het geloof te verkondigen.
Volgens mij bent u nooit moslim geweest. Aan de hand van uw schrijfstijl kan ik afleiden dat u niet gemakkelijk te overtuigen bent. U zou zich nooit laten overtuigen volgens mij zonder vooraf diepgaand onderzoek te hebben gedaan.
d. "De voorbeelden die u geeft, hebben enkel een betekenis in een Islamitische staat. En de islamrechter beslist volgens de godsdienstige regels"
Over het feit of het klopt dat de voorbeelden die ik aangehaald heb zoals doodstraf voor afvalligheid, voor overspel en voor homoseksuele handelingen enkel in een islamitische staat gelden kunnen we eeuwig discuteren. Feit is dat Mohammed ook moorden op mensen voor blasfemie goedgekeurd heeft hoewel zij buiten zijn islamitische staat plaatsvonden.
Maar ik zal het anders formuleren. Vind jij het moreel hoogstaand/goed/verantwoord om volgende mensen te doden:
Voor ik aan uw voorbeelden begin zeg ik dit: Ik ben geen islamrechter maar ben het volledig eens met mijn schepper over alle aspecten, wat die ook mogen zijn!
- mijzelf voor afvalligheid plus voor het organiseren van de afvalligen en om moslims aan te moedigen de Islam te verlaten?
Ja, in een islamstaat zou je de doodstraf krijgen. Ik vind het normaal dat verraders zwaar gestraft worden. Ik ben natuurlijk voor een islamstaat als moslim kan ik niets anders beweren. Men denkt steeds aan zware straffen enz. maar zegt niets over morele waarden, armoedebestrijding, strijd tegen uitbuiting door bv kapitalisme enz...Maar wij zijn nu eenmaal hier geboren en dienen ons uiteraard te houden aan de wetten alhier.
- de homoseksuelen die in Belgie al een homohuwelijk aangegaan zijn?
Belgie is geen islamstaat. In een islamstaat doe je thuis wat je wil maar in het openbaar is onzedelijk gedrag verboden. Dus zolang dat er geen 4 getuigen zijn die de daad gezien hebben geen straf anders wel. De aard van de straf kan verschillen, doodstraf, stokslagen, verbanning enz..
In Belgie impliceert een huwelijk het hebben van seksuele betrekkingen. Vind jij dat deze mensen moeten voor de rechtbank gebracht worden en ter dood veroordeeld?
Huwelijk?? In een islamstaat kunnen homo's niet trouwen! Hier was het ook eeuwenlang verboden, vergeet dit niet. Meningen kunnen veranderen. De daad is verboden maar de straf is voor het openbaar plegen ervan. Indien twee mannen gemeenschap hebben waarbij 4 getuigen zijn die de penetratie gezien hebben dan komt de zaak pas voor de islamrechter.
- vind jij dat overspeligen dienen gedood te worden?
Neen niet hier. In een islamstaat is het als volgt: het moet gaan om een 1- gehuwde man of vrouw 2- er moet sprake zijn van penetratie - 3- en 4 getuigen moeten de daad gezien hebben en identiek dezelfde verklaring geven, anders worden de getuigen gestraft wegens laster = 80 stokslagen dacht ik,  maar ben niet zeker. Je ziet dat er heel wat voorwaarden zijn. Het is ook daarom dat er bijna nooit steniging plaatsgevonden heeft omdat de bewijsvoering heel strikt is. Een onderzoeker die de vonnissen van een islamrechtbank heeft onderzocht over een periode van 400 jaar heeft volgende straffen vastgesteld: Steniging tot de dood = geen gevallen bekend. Handafkapping wegens diefstal: 4 gevallen waarvan 3 vrijgesproekn wegens onvoldoende bewijs en 1 effectief uitgevoerd, maar deze rechter werd ontslagen wegens onvoldoende onderzoek!! We hebben het hier over een periode van 400 jaar. Niet over een hirshima waarbij tienduizenden onschuldige mensen uitgeroeid werden in een seconde!!!Uw geloof zegt dat dit kan, volgens mijn geloof is dit echter verboden!
Zou jij het goedkeuren of ten minste er begrip voor hebben dat een gelovige moslim mij zou doden voor afvalligheid?
NATUURLIJK NIET Lees voorgaande, "islamstaat" niemand mag het recht in eigen handen nemen. Stel dat een moslim zijn echtgenote in bed betrapt met een andere man. Volgens de islam mag hij niets ondernemen, wat kan hij dan doen? naar de islamrechter stappen. Die GEEN doodstraf kan bepalen. Enkel echtscheiding. Je hebt volgens mij een totaal verkeerd beeld.
Je hebt eigenlijk al het antwoord gegeven door te schrijven :"Mijn mening is wat God heeft beslist dus indien er een duidelijke wet is wat zonder twijfel van God of van zijn laatste booschapper Mohammed, vrede zij met hem afkomstig is dan vergeet hij zij eigen mening en past zich zonder probleem aan de goddelijke wet."
Mooi gezegd, hopelijk zal God deze persoon vergeven in het hiernamaals, enkel deze tekst is voldoende voor hem als bewijs.
e. "U weet waarschijnlijk ook wel dat er zeer zware straffen zijn in de Islam. Geen moslim mag en kan dit ontkennen. Maar u moet ook weten dat de bewijsvoering uiterst moeilijk is in een islamitische staat. Binnen die context is het bijna onmogelijk om overspel te plegen in het openbaar want u weet dat er 4 getuigen moeten zijn die de daad met alle details moeten kunnen vertellen bij de minste twijfel vervalt de straf"
Dit is ook een heel misleidende uitspraak en ook gedeeltelijk fout. Het vaststellen van overspel kan namelijk op volgende manieren:
- de 4 getuigen die je vermeldt
- het bekennen door de betrokkenen
- zwangerschap
Klopt ook denk ik, maar ben niet zeker over wat zwangerschap betreft...niet misleidend bedoeld hoor, heb toch gezegd dat ik geen islamrechter ben. U kent het Belgisch strafwetboek toch ook niet van buiten he...Dit bewijst nogmaals mijn mening over u!!!
Bij kamerlid Rik Daems en ook bij Koning Albert is het derde geval van toepassing. Vind jij dat het rechtvaardig zou zijn om Rik Daems en koning Albert te stenigen voor overspel? Zeker!! De islamitische wet is superieur.
Laaste zin is zeker juist. Voor zover ik weet, is de sharia niet van toepassing op niet moslims, maar u zal het beter weten denk ik. Mijn kennis hierover is tamelijk beperkt. Daarom durf ik geen uitspraak doen. Zoals ik al zei ben ik niet zeker van zwangerschap. In andere gevallen wel maar dan wel onder de voorwaarden die ik reeds aangehaald heb.
f. "Ik vind bv. dat Doutroux de doodstraf moest krijgen dat is mijn mening"
Dit is een voorbeeld van morele equivalentie die je maakt tussen een kinder-moordenaar en verkrachter en mijzelf die op een bepaald moment besloten heeft geen moslim meer te zijn of Rik Daems en koning Albert die hun vrouw bedrogen hebben of homoseksuelen die toegeven seksuele betrekkingen te hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Jij vindt dat zij allemaal terechtgesteld worden.
Reeds beantwoord geloof ik. Hiermee wou ik eigenlijk zeggen dat er verschillende meningen bestaan rond misdrijf en sancties. Ik ben als moslim voor islamrecht, maar nogmaals, we leven niet in een islamstaat. Daar ben ik mij ervan bewust.
2. "In die zin ben ik ervan overtuigd dat het enorm moeilijk of zelfs onmogelijk is voor een moslim om origineel te blijven in een westerse maatschappij. Hij zal steeds worstelen met zijn eigen dna-structuur bij wijze van spreken en de buitenwereld."
Dit is een uitspraak die alleen moslims mogen doen. Niet-moslims zouden van Islamofobie beschuldigd worden.
???kan even niet volgen...
Denk je niet dat islamofobie (een term uitgevonden om terechte kritiek op de Islam te onderdrukken en strafbaar te maken) ontstaan is door het feit dat meer en meer mensen komen te beseffen dat de Islam op een aantal essentiele vlakken niet compatibel is met ons begrip van mensenrechten zoals gelijkheid tussen man en vrouw, moslims en niet moslims, vrijheid om een godsdienst aan te nemen of op te geven, vrijheid van meningsuiting om kritiek te geven op godsdiensten, ideologieen, bestuurders, politieke partijen, maatschappelijke fenomenen?
Weet niet waarom die term is uitgevonden. Er is vrijheid van mening in de islam, zolang je niet over de schreef gaat. De westerse wereld kent geen gelijkheid tussen man en vrouw, dit is een misleidende uitspraak. De vrouw wordt uitgebuit op alle vlakken.
3. Hoe zie jij de integratie van moslims in Belgie evolueren? Komen er binnenkort 10 shariah4belgium's die ook denken zoals jij dat de shariah superieur is aan de Belgische grondwet die ook jouw vrijheid garandeert, terwijl de shariah mijn vrijheid niet garandeert. Vind jij dat ik geen recht heb op vrijheid en jij wel? Zijn we niet allemaal gelijkwaardige mensen?
Je moet mij niet proberen te duwen naar een bepaalde richting. Integratie is een ruim begrip en vatbaar voor interpretatie. Sharia4belgium vind ik geen goede voorbeeld. Wat die mensen zeggen klopt niet binnen deze context. De islam garandeert u vrijheid ook hoor. Als men over de islam spreek dan vergeet men altijd de achterliggende visie. Het is een totaal andere mens en maatschappijbeeld daarom ook normaal dat er ernstige verschillen zijn tussen de "moderne" mens en geloof. De moderne mens laat zich niet leiden door godsdienst. Is dit goed? Voor u wel voor mij niet!
ps ik heb geprobeerd om mijn oprechte mening te geven. Het is mogelijk dat ik iets verkeerd gezegd heb wat volgens de islam misschien niet klopt. Dan ligt de fout enkel bij mij niet bij de islam.
Ik wou ook een antwoord geven op uw vraag rond integratie maar had er geen tijd voor, zal in het kort in paar woorden mijn mening samenvatten. Nogmaals dit is mijn mening ik weet niet altijd wat de islam daarover zegt, ben geen imaam he.
Eerst en vooral, wij moslims moeten beseffen en goed weten dat wij in België leven waar zoals u het zegt ernstige verschillen zijn in levenswijzen. Zoals ik al zei moeten we trachten daar vreedzaam mee om te gaan. België is geen islamstaat, kan het ook niet worden omdat de bevolking simpelweg grotendeels niet-moslim is. Zelfs in moslimlanden is er geen sprake vandaag van een islamstaat. Ik vind landen zoals Iran echt geen goed voorbeeld. In een islamstaat is elke burger echt gelukkig. De staat zorgt voor een groot stuk voor bevrediging van de basisbehoeften voor armen. Handel is totaal vrij. De staat mag maar beperkte belastingen innen. Interest bestaat niet zodat men kan lenen en terugbetalen wat men effectief geleend heeft. De straffen worden zelden of nooit uitgevoerd omwille van de zware bewijsvoering + zelfs in België waar seksueel contact geen taboe meer is, doet men overspel in het geheim zodat niemand hen kan zien. Wij mensen zijn niet perfect, ik kan ook overspel plegen maar dan zou ik toch ergens een hotelkamer of zo huren zodat niemand ons kan zien he laat staan dat 4 mensen echt de "daad" met alle details kunnen omschrijven. Je mag gerust zijn hoor ook u als "afvallige" heeft rechten in een islamstaat. Als je bv. in tijd van het ottomaanse rijk zou leven, zou je niet zomaar moslim worden zonder overtuigd te zijn en het systeem daadwerkelijk gezien te hebben. In België heeft niemand het recht om uw aan te raken.
Bovendien is het zo dat u volgens wat u zegt, moslim was geworden zonder de islam goed te kennen. Ik zou bv. nooit christen worden zonder echt jarenlang onderzoek te doen en goed te weten waraan ik begin. Het is duidelijk dat u nu veel weet en bewust kiest om geen moslim te zijn daar heb ik echt respect voor, u mag mij geloven. U heeft hier ook het recht om te zeggen wat u wil maar beledigingen vind ik iets anders. Ik ga ook niet akkoord met veel dingen in Jodendom enz. maar dan ga ik niemand kleineren he. Moslims die hier extreme gedachten erop na houden zijn meestal gefrusteerde mensen of salafisten of zo denk ik. Gelukkig dat de Belgische instanties zoals de staatsveiligheid dit ook goed weten. Extremisten heb je overal, zie de vlaamse bloed en honour, maar de meerderheid van de moslims en belgen in België hebben echt geen probleem met samenleven. Daarom dat ik vind dat we scherpe discussies moeten vermijden en trachten een beetje respect te hebben voor elkaar. Je hoeft ook niet zo scherp te reageren op de moslim denk ik, want over het algemeen zijn moslims goed geïntegreerd in de zin van zich houden aan de wetten. Er zijn duizenden moslims zoals mij die gaan elke dag werken en bijdragen tot de economie. De migrantenjongeren die zich misdragen in Brussel enz. berokkenen meer schade voor de moslims dan voor de vlamingen volgens mij, want zij zorgen ervoor dat de gewone vlaming extreme ideeen krijgt. Echte moslims zijn correct en geven een veilig gevoel aan hun omgeving. Ze zijn goed voor hun gezin en buren. Zo, ik hoop dat ik mijn visie een beetje duidelijk gemaakt heb. u mag uiteraard steeds vragen stellen en naar mijn mening vragen. Ik vraag God de almachtige schepper om u de juiste weg te tonen, zodat u in deze wereld en in het hiernamaals gelukkig kunt zijn, insjaallah.
Groetjes
T.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten