zondag 13 januari 2013

Brilliant tekst over de Shariah (13/01/2013)

In de media wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen "de Islam" waarvan verondersteld wordt dat die inherent gematigd is en een ander soort Islam die dan beschreven wordt als:
- een extreme interpretatie van de Islam
- de Islam zoals islamisten die zien
- een literalistische vorm van de Islam
- de Islam gekaapt door extremisten
- de Islam van de Wahabi's in Saoedi-Arabie

De Beweging van Ex-moslims heeft hetzelfde standpunt zoals de eerste minister van het snel islamiserende Turkije, Dhr. Erdogan, die in een toespraak zei dat er niet zoiets bestaat als een gematigde Islam of een extreme Islam. Er is maar één Islam.

Waarom beweren wij dit?
De Islam, zowel de religie als het wetgevende gedeelte, is gebaseerd op de Koran (volgens moslims het letterlijke woord van Allah) en de overleveringen van Mohammed die het uitmundend voorbeeld is voor de mensheid en wiens woorden en daden voor de moslim bindend zijn. Geen enkele moslims zal zeggen dat dit niet klopt. Moslims die vinden dat de Koran en het voorbeeld van Mohammed voorbijgestreefd zijn, gelieve je bij ons te melden.

Om de Islam te volgen moet je dus de Koran en de Hadith (woorden en daden van Mohammed) bestuderen. De twee belangrijkste verzamelingen van Hadith (van Imam Bukhari en Imam Muslim) zijn in het Engels vertaald. Weinig moslims kennen die en hebben dus geen enkel idee waarover zij praten als zij beweren Mohammed te volgen.

Islamitische geleerden hebben die boeken allemaal bestudeerd en in wetboeken samengevat. En het resultaat is heel extreem. Waarom is dit extreem? Wel de Koran en de overleveringen waarop zij zich baseren bevatten een aantal in onze ogen extreme uitspraken. We geven een paar voorbeelden:

- afvalligen en homoseksuelen moeten gedood worden
- moslims hebben de opdracht om niet-moslim landen aan te vallen om de Islam als wettelijk systeem te installeren: dit heet de Jihad
- vrouwen hebben andere rechten dan mannen
- meisjes kunnen uitgehuwelijkt worden ook al hebben ze de puberteit nog niet bereikt
- Joden en Christenen moeten in een islamtische land als tweederangsburger behandeld worden

Er is geen enkele gezaghebbende islamitische universiteit van Marokko tot Indonesie die over bovenvermelde zogenaamd extreme standpunten een andere mening hebben.

Waarom?

Wel het staat zo in de Koran en de overleveringen van Mohammed! Alle universiteiten gebruiken dezelfde bronnen. Dus komen zij onafhankelijk van elkaar tot dezelfde conclusie.

Een brilliante tekst geschreven door een zekere "Kamala" illustreert het probleem van de Islam. Zie deze link.

Veel leesgenot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten